dissabte, 1 de setembre del 2007

Una visita sorprenent : un peix raya

Aquest estiu és bastant sorprenent a les platges tarragonines. Hem passat uns dies ben distrets amb un tauró a la platja del Miracle a Tarragona i el que més m'ha sorprès és la quantitat de gent que s'ha queixat de que el pesquessin. Serà perquè no era a la seva platja?? Quants d'aquests es banyarien sabent que a pocs metres ronda un tauró, encara que no faci res a no ser que es senti atacat. Com fas entendre a un tauró que tu només passaves per allà?? No calia que morís, però tampoc calia esperar una tragèdia per actuar.
Doncs bé, ara que lo del tauró està superat, el mar ens torna a enviar una visita poc usual. Un peix raya. Se l'ha vist a Roda de Barà i Creixell, i seguint la trajectòria tocava Torredembarra. Ahir va fer la seva primera aparició a la Torre i just davant de casa. Fins i tot va sortir a saludar a la sorra.
Que està passant que tenim els peixos tant fora de lloc? I no espero la típica resposta de "ens estem carregant la natura amb la contaminació i bla bla blaa", preferiria una resposta més científica. Perquè que estem espatllant el món ho sabem tots.
Ara m'explico perquè no pesco res amb les meves canyes, amb aquests bitxos rondant per aquí deuen fugir tots els altres :P

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Joan, la raó de perquè aquests animals tant curiosos vinguin aquí, és (segons la meva opinió) perquè hi troben molt menjar o se senten atrets per alguna cosa, el tauró, per exemple, potser va venir a Tarragona per morir o potser per altres raons, com el menjar (m'ho va explicar un expert amb taurons).

Per cert el de la foto que va xinxant amb el pal... sap el que està fent?, quan aquesta rajada aixeca la cua es per defensar-se, ja que té un fibló verinós a la cua, si el de la foto s'hi hagués acostat més, la rajada l'hauria atacat i no se com hauria acabat la cosa..., a més, ningú en el món es capaç i no ha sigut capaç d'esquivar el fibló que tenen algunes espècies de rajades, ja que ataquen amb una velocitat molt superior als nostres reflexos, fins i tot fora l'aigua.