divendres, 28 de setembre del 2007

I si no vull ser espanyol... què ?

Caram quin enrenou que s'ha generat per cremar unes fotos del rei d'Espanya. Sort de llibertat d'expressió.
¿No es pot dir que s'és republicà i que no s'està d'acord en el model monàrquic ? ¿Es delicte cremar fotos i banderes ? ¿Perquè no es persegueix als que duen banderes anticonstitucionals (l'espanyola de l'àliga que es veu en certs estadis de futbol) ? ¿Què és més anticonstitucional, onejar la bandera anticonstitucional o cremar una foto del rei ?
Crec que el que es persegueix és el no voler ser espanyol. Pots dur la bandera anticonstitucional, però com és espanyola no passa res. Però si dius que no vols ser espanyol que no et passi res.
Ara ho veurem amb la consulta popular que ha proposat Ibarretxe al Pais Basc (mentre esperem que els dirigents catalans es decideixin a proposar el mateix).
Clar que no crec que en treguin res perquè cada vegada la societat està més barrejada de gent d'arreu de l'estat i de fora d'aquest, i no només els bascos podran dir el que volen ser, si no que hauran d'aguantar sentir el que els diran que han de ser des de l'altra punta d'Espanya. I clar, distingir bascos de naixament i bascos de cultura faria que et titllessin de nazi. Això si, un extremeny et podrà dir que si que has de ser espanyol encara que pensi que no ho ets, sense que soni imperialista o invasor.
S'ha proposat tard. Les cultures petites ja estan massa oprimides.
Jo m'he sentit dir més d'una vegada "Soy tan catalán como tu". I no nego que "sea catalán" a ningú, pero "como yo"? no. No soc català de teletaxi, ni de feria d'abril, ni altres tradicions importades. Les respecto però no és aquesta la meva cultura.
I tot aquest enrenou just quan ja s'oblidava que ens havien prohibit desde Espanya jugar un partit de futbol amistós de la Selecció Catalana. I després de multar a un membre del govern català per dur la enganxina del CAT a la matricula del cotxe (al secretari general de la Vicepresidència de la Generalitat, Rafel Niubó). I després d'altres tants exemples que es podrien posar.
A veure com acaba tot.

5 comentaris:

Ana ha dit...

Y que lo digas.

Tanto enrenou con lo del rey, por no hablar del intento de hacer que el presidente del gobierno sea el nuevo jefe del ejército. Y claro, propuesta de origen catalán, como no.

Hace mucho tiempo que abandoné la idea de hacer entender a nadie que no me sentía española, pero que esto no quería decir que me sintiera superior o inferior a nadie. Hemos dado un paso atras desde que tenemos que justificar nuestra propia identidad.

Anònim ha dit...

Doncs com tu mateix dius, els teus comentaris s'apropen perillosament al nazisme. Distinguir entre catalans (o bascos, o loquesigui) de cultura o de neixement, donant a uns la possibilitat de decidir sobre el seu destí i altres no (en definitiva otorgant-los diferents drets en funció de la seva cultura) no pot ser més que un comentari nazi, ja que es tracta d'una discriminació basada en la cultura.
Sembla increible que algú que lluita contra la discriminació de la cultura catalana, pensi que la forma de fer-ho es discriminar a algú en funció de seva cultura.

hardMOD ha dit...

Per l'anònim.
Avuí dia feu servir la paraula nazi amb molta facilitat i a vegades haurieu de reflexionar si és molt apropiat deixar-la anar com qui diu qualsevol cosa.

En tot l'article no veig ni una espurna d'incorrecció política.

Està mal vist proclamar-se català per sobre d'imposicions. Està mal vist defensar la identitat i les tradicions de la nostra cultura i "mola" riure les gràcies d'altres que ens són alienes i algunes imposades pels falsos "progres" de sobretaula que us creieu molt moderns i internacionals i us oblideu de la pròpia.

Catalunya lliure i Catalana!
Ni espanyola, ni musulmana, ni rumana, ni res de res.

Anònim ha dit...

Diria que una de les característiques fonamentals del nazisme va ser la discriminació en funció de la raça, la cultura ... Per tant, idees que puguin només esmentar això han de considerar-se, com a mínim, perillosament properes al nazisme i recomanar a qui les formulen que reflexionin profundament sobre lo que estan dient.

Respecte al tema de la defensa del català, estic totalment d'acord en que s'ha de defensar, però la forma de fer-ho no pot ser en cap cas discriminar altres cultures i tradicions. O si?

hardMOD ha dit...

Diria que una de les característiques fonamentals del nazisme va ser la discriminació en funció de la raça, la cultura ...
Per tant, idees que puguin només esmentar això han de considerar-se, com a mínim, perillosament properes al nazisme i recomanar a qui les formulen que reflexionin profundament sobre lo que estan dient.

-Et segueixo dient, que no sé on hi veus tú la discriminació, o que se'n faci apologia a l'escrit del company.

Respecte al tema de la defensa del català, estic totalment d'acord en que s'ha de defensar, però la forma de fer-ho no pot ser en cap cas discriminar altres cultures i tradicions. O si?

-Tornem'hi, qui collons diu de discriminar ningú?
Sembla mentida que hi hagi gent així d'acomplexada fins al punt de pensar que defensant la seva pròpia cultura està discriminant algú per trets com el naixement, la llengua o la religió. De veritat, els que veieu nazis entre independentistes feus-ho mirar. Perquè teniu una mania persecutoria i de cacera de bruixes que fa por.