diumenge, 28 de setembre del 2008

Dvd : Jóvenes Ocultos 2 - Vampiros del Surf

Jóvenes Ocultos 2 : Vampiros del Surf és un retorn als anys 80. Sense gaires pretencions no desmereix, i porta un munt de records als que vam creixer en els anys 80 mirant aquests tipus de pel·lícules.
Homenatge als frikis, als lectors de còmics, als Goonies, a les "ties buenas", a les històries de vampirs, ... La part superior de la caràtula és calcada a la de la primera, substituint els actors.
El títol espanyol és desafortunat, han substituït "la tribu" per "vampiros del surf", perque algú pensa que aquí ens encanta el surf i ens cridarà més l'atenció. O que encara estem prou atrassats com per flipar amb les aficions dels joves americans tot i no comparti-les ni entendre-les. No se qui deu ser, però es de la escola de traductors lliure. Sabem que hi ha els traductors titolats que tradueixen el que posa, i els que no que s'inventen la traducció com en totes les pel·licules acabades en "... como puedas". Aquest canvi en el títol li pren "seriositat".
Tornant a la pel·lícula, fa passar una bona estona. No te la perdis si et va agradar la primera, però mira-la com si encara fossin els anys 80.
I ja que ara està de moda recuperar icones dels 80, per quan una "Noche de miedo 3" ? :)