dimecres, 10 de setembre del 2008

25 anys de TV3


Avui fa 25 anys de la primera emisió de TV3.
Recordo com esperavem amb espectació les emisions en proves que feien a estones durant el dia. Sobretot perque eren dibuixos de'n Pacman, un comecocos amb els seus fantasmes, tret del tipìc joc de màquina de bar. Perque ara als bars només hi ha escura-butxaques, però abans era on estaven les nostres consoles de jocs.
També s'esperava molt a casa la continuació de Dallas, el primer serial televisiu que jo recordo seguir, ja que en el darrer capitol emés a TVE disparaven a JR i no es sabia si seguiria viu el dolent per excelencia de la època. A més, era una sèrie on aprenies sinònims de insults prohibits d'utilitzar en aquella edat, com èbria, meuca i pendó (ara que ho penso, tots eren dirigits a la Suellen...).
També va ser especial veure la primera pel·lícula doblada al català. Encara ho faig ara que repeteixo el veure pel·lícules ja vistes només perquè serà en català.
25 anys semblen pocs i molts a la vegada. Sembla extrany que fins fa 25 anys no tinguessim televisió en català però per mi és més de mitja vida. Clar que el fet d'haver-la vist nèixer fa que la sentis especial i li dons més importancia.
Ostres, ja parlo com els vells jajaja, ho deixo aquí per avui.