dilluns, 10 de desembre del 2007

Woody Allen no tornarà a rodar a Catalunya

Fa dies que no paro de trobar-me amb aquesta notícia : Woody Allen no tornarà a rodar a Catalunya per les "pressions" sofertes en el seu últim rodatge a Barcelona.
Segons el president de Mediapro, la productora de la pel·lícula rodada a Barcelona (i de dues més de pactades), hi ha massa crítiques a la pel·lícula i polèmiques sobre suposades ajudes.
Doncs em sap molt de greu sentir-ho, ja que discutir ara el talent del Woody és estúpid. Clar que jo en soc un fidel seguidor seu.
Però es que no entenc com es pot criticar una pel·lícula que encara no s'ha acabat ni s'ha pogut veure. Deuen ser els mateixos que fan crítiques sobre llibres que no han llegit, parlen de partits de futbol que no han vist, voten a partits sense llegir un tros de programa electoral, etc etc. Estem en un país on sabem tot abans que ens ho ensenyin. Naixem ensenyats.
I en quant a les ajudes, no ho entenc. Per mi val més la pena "tirar" els diners invertint en qualsevol pel·lícula amb un director reconegut mundialment i on surt l'actriu amb més projecció mundial (sigui per talent, sigui per sexi, o totes dues raons).
O és perquè no parlen espanyol i no ofereixen entrevistes ? Perquè molt Laberinto del Fauno per tot arreu, pero el Guillermo del Toro molt de per aquí, lo que és per aquí, no és. O això o és que els van més les històries amb "musho gay" a les que ens té acostumats el cinema español.
Si és que... tot són envejes.