dimecres, 7 de novembre del 2007

Cine : Stardust

A mi m'ha agradat.
És una mica infantil i de vegades previsible i típica, però es compensa perquè és una bona història amb bons actors.

Avís : Si segueixes llegint, no et queixis dels spoilers :)

Stardust és una història d'amor i fantasia. En la que un noi anomenat Tristan (Charlie Cox) decideix anar a buscar una estrella caiguda del cel, Yvaine (Claire Danes), per entregarla com a prova d'amor a Victoria (Sienna Miller). Per aconseguir-ho haurà de competir amb la bruixa Lamia (Michelle Pfeiffer) que també vol l'estrella per aconseguir la formula de la joventut eterna, i dels 7 fills del rei de Stormhold que lluiten entre ells per heretar el tron. Com no tot són competidors, tindra l'ajuda del pescador de llamps el capità Shakespeare (Robert DeNiro).
El narrador que ens guia és Ian McKellen, que sembla que troba lloc a totes les grans produccions actuals.

Lo millor és que a mida que avança la història i vas entrant en la fantasia et vas creient que la Claire és una estrella caiguda del cel, que el DeNiro pot pescar llamps en plena tormenta en el seu vaixell volador, i tantes coses com et posin al davant. També m'agrada de tant en tant trobar una història en la que sàpigues qui son els bons, qui els dolents, que vol cadascú, i quin objetiu es persegueix. No tants girs argumentals buscant sorprendre que no fan més que enredar la majoria de les vegades. Ah, i que té el final feliç que preveus tota l'estona.

El responsable de tot això és Neil Gaiman, autor de la novela que adapta aquesta pel·lícula. És també molt conegut en el món del còmic per Sandman de DC, i més darrerament per 1602 i The Eternals de Marvel.
Més informació a http://www.neilgaiman.com/