dijous, 15 de novembre del 2007

Debat sobre la crisi de Renfe al parlament

Vaig escoltar el debat al parlament sobre la crisi de Renfe, i em sap greu però fins i tot el PP va estar a l'alçada en els atacs al President Montilla i el seu partit.
Tothom va anar amb dades sobre casos de afectacions. Que si usuaris de rodalies, que si de mitja distancia, que si veins del Gornal i de Bellvitge, que si accidents en tunels dels ferrocarrils catalans previs a la supressió del servei, etcètera i etcètera. Van atacar per totes bandes. Clar, fer oposició sempre és més fàcil, diran.
L'única defensa socialista va ser "nosaltres invertim més que els governs anteriors".
Com defensar-se davant d'això ?
Bé, abans de respondre caldria conèixer les inversions dels governs anteriors i saber en que s'ho van gastar. Algo es faria, perque Barcelona i Catalunya ja existien abans del tripartit si no recordo malament. També caldria estudiar les condicions en que es van pactar aquells pressupostos. Es podrien fer més estudis encara, però només serviria per trobar culpables i no solucions. I el govern està per trobar solucions, no culpables.
Una altre manera de respondre podria ser "si m'has de tirar la casa a terra, pel meu barri no inverteixis gaire, ja m'espero al següent govern".
La resposta socialista em dóna la sensació de que les ganes les tenen, les intencions també, però no donen més de si i no estan preparats per dur a terme les tasques que s'han de realitzar. I menys amb les presses que també demostren. I de nen petit donar les culpes als demés, encara que ells siguin els executors i es pengin la medalla en finalitzar si té final feliç (què en tindrà tard o d'hora).
En resum, que no me'n refio gaire de que siguin aptes pels càrrecs que ocupen.