dissabte, 20 d’octubre del 2007

Me llamo Josep Lluís Carod-Rovira

Sort del YouTube, perquè he pogut repescar el programa "Tengo una Pregunta para Usted" de TVE del dia 16 d'Octubre de 2007. I ho he hagut de fer perquè no m'agrada opiniar sense saber de que parlo, i ja estava sentint massa debats a favor i en contra d'en Carod-Rovira, un dels personatges convidats aquell dia.
És curiós que després de tractar amb un integrant del Govern de Catalunya, i precisament el més polèmic per ser independentista, amb el que es va quedar l'espectador és amb què en Carod exigia que l'anomenessin pel seu nom en català.
Com va dir en Carod, és diu Josep Lluís aquí i a la Xina, mal els pesi als empenyats a traduir-li el nom. I l'entenc perfectament, així què em posiciono al seu favor de totes totes (en aquest tema), perquè amb Joan i Juan de vegades em trobo amb el mateix problema.
En canvi, no tenen aquest problema ni en John Lennon, ni en John Travolta, ni l'Elton John, per dir uns exemples. Què ben mirat, potser és un problema al pronunciar la A, perquè és la única lletra que varia entre Joan i John. Després diuen que els americans no són espabilats, no poc, ells sabien del problema espanyol, i van dir, treurem la A i posarem la H que per ells és muda. O és que tothom té un nivell avançat d'anglès a les terres espanyoles?
Després els que no ens volem integrar som els catalans... lo que s'ha de sentir.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Todo y no compartir las ideas políticas con Carod él tenía toda la razón. Seguro que a la señora de Valladolid y al otro chico no les gustaría que él les llamase por su nombre equivalente en catalán, pondrían el grito en el cielo.

Anònim ha dit...

En las emisoras de Radio y Televisión españolas se esfuerzan siempre por leer bien los nombres en inglés, en astro-hungaro o en conchinino...si es preciso. Pero cuando tienen que vocalizar Sabadell, Puig, etc.... parece que ese esfuerzo por pronunciar ese nombre no es el mismo. Eso sería una falta de profesionalidad increíble (dentro de la profesión de periodismo), pero es también, una falta de respeto e indiferencia a esa población, a Catalunya y al Catalán. Pero parece ser que se vanaglorian de un incapacidad de pronunciar bien los nombres. Les da igual. Aunque aparte de un incompetencia hay también un orgullo de castellanizar cualquier nombre catalán. No creo que les gustase que bautizaramos a Zapatero con Josep Lluís.