dilluns, 22 d’octubre del 2007

Estem en un país tercer-mundista

2002 - 76.78€
2003 - 79.05€
2004 - 81.40€
2005 - 84.00€
2006 - 88.25€
2007 - 91.65€
Aquesta és l'evolució de l'abonament mensual Torredembarra-Barcelona del Catalunya Express. Cada vegada és més car el bitllet, i cada vegada més estona dura el trajecte. A sobre de prendre'ns temps... ens el cobren !!! Com s'entén això?
Avui, he sortit de casa a les 6:10 del mati, per arribar a la feina a les 8:20. Però no us espanteu, que no he batut cap marca. De fet, ni m'hi he acostat a la marca batuda per alguns.
Fa un parell d'anys, per arribar a les 8:20 a la feina hauria agafat el tren de les 7:10. En poc temps, m'han près un hora de son al matí, i una d'oci a la tarda.
Però com diu el Woody Allen a "Misteriòs Assassinat a Manhattan", "les marques estan per batre-les". I tot apunta a que si, van tirar un edifici al Carmel, van deixar sense llum Barcelona, han deixat sense servei de tren la linia Barcelona-Tarragona i de retruc una dels Ferrocarrils Catalans. I encara volen que els deixem passar per sota la Sagrada Familia ? És més, els hem de deixar acostar-se a qualsevol zona habitada ?
I tot, amb pudor a cursa pre-electoral que espanta. A veure quantes fotos podem treure i medalles penjar-nos abans de que el poble vagi a les urnes.
I lo pitjor, l'excusa de la poca inversió anterior que amb tots els respectes trobo del més baix nivell possible. Perquè el problema de la poca inversió provoca que anem a pedals en lloc de a motor, però la mala planificació es culpa de qui executa l'obra. La culpa de que caigui un edifici és de qui fa el forat. I la culpa de que ara no es pugui anar ni a pedals és de qui talla les vies.
Una culpa que no sembla avergonyir gaire als responsables, perque en aquest país igual que al país veí no es dimiteix davant cap pretexte. Aquí el que es porta és donar les culpes als altres.
I doncs que hem de fer ? De veritat és extrany que cada vegada soni amb més força la idea de la independència ? Fins quan els anirà bé el discurs de la por per disuadir un poble cada vegada més al límit de la paciència ? O hi ha alguna altre alternativa ?