dijous, 24 de juliol del 2008

Cine : El caballero oscuro

La setmana passada vaig aconseguir entrades per anar a la preestrena ahir (té prevista l'estrena el dia 13 d'agost) de The Dark Knight, la secuela de Batman Begins.
A la preestrena, a les 21:30 d'ahir (23 de Juliol) a Barcelona, hi van estar presents el director de la pel·lícula Christopher Nolan i els actors Christian Bale (Bruce Wayne / Batman), Maggie Gyllenhaal (Rachel) i Aaron Eckhart (Harvey Dent / Dos caras).
Llàstima que no estava molt ben organitzat, i als que teniem entrada ens van fer entrar a la sala on es projectaria la pel·lícula a les 21:30, i allà tancats fins les 23:00 que va començar. En tota aquesta estona els actors i demés celebritats que van asistir eren fora repartint autografs i fent-se fotos, així que els que teniem entrada no vam poder caçar cap trofeu de record. A les 23:00 van entrar a l'escenari el director i els actors amb el productor. Feia de Speaker i presentador en Jose Antonio Bayona, el director de El Orfanato. El productor va dirigir unes paraules al públic i van marxar, en 5 minuts.
I va començar la pel·licula.
Des del principi a un ritme frenètic. Sense descans durant les 2 hores i mitja llargues que dura.
Tots els actors tenen un gran protagonisme, pero realment les escenes en que apareix el Joker, aquest es menja tot el plano.
Es fosca, violenta, amb un humor "especial". Visualment es impactant. Efectes i acció que arrencaven aplaudiments a la sala.
No es per anar amb nens. No es la típica pel·licula de superherois. Però es molt bona.
Al tanto, spoiler :
El Joker es el criminal del moment. El Batman, el tinent Gordon i el fiscal del districte Harvey Dent comencen una croada contra la mafia. Aquests quan es veuen acorralats recorren al Joker perque els elimini. En la lluita hi ha alguna baixa important, i el Harvey es converteix en dos cares. Lluita final amb final inesperat, tot preparat per una tercera entrega.